Miten asennan turvallisen Elementor-lomakkeen sivustolleni?

WordPress ja Elementor

WordPress-sivuston rakentaminen erillisellä pagebuilderilla on paljon helpompaa. Mikäli et ole aikaisemmin käyttänyt esim. Gutenberg-työkalua, yksi vaihtoiehto on ottaa käyttöön Elementor. Elementorin voit ladata ilmaiseksi WordPressin lisäosakirjastosta. Elementorin avulla sisällön rakentaminen onnistuu hyvin ilman ohjelmointitaitoja vedä-ja-pudota -lohkojen avulla. Näet samalla sivusi lähes samanlaisena kuin se olisi julkaistaessa.

Elementorin perusversio ei sisällä lomakegeneraattoria (Form Builder). Lomakegeneraattori on Elementor Pro:n ominaisuus. Elementor Pro:ssa on reilusti enemmän toiminnallisuuksia ja usein sivustoille asennetaankin Elementorin sijasta Elementor Pro. Yksi hyvä syy hankkia Elementor Pro on nimenomaan sen helppokäyttöinen lomakkeiden rakentamiseen tehty elementti. Tämän elementin avulla lisäät sivustollesi esimerkiksi yhteydenottolomakkeen todella nopeasti ja helposti. Lomakkeen kenttiä ja ulkoasua on myös helppo muuttaa.

Elementorin käytön aloittamiseen löytyy runsaasti materiaalia heidän tukisivultaan: Elementor help.

Alla kerron, miten lisäät lomakkeen sivullesi. Lomakkeen toimintojen lisäämiseen ja lomakkeen ulkoasun muokkaamiseen löytyy myös runsaasti tietoa samaisilta Elementorin tukisivuilta.

Samalla on tärkeää ottaa huomioon lomakkeen turvallisuus. Roskapostitukseen käytettävät botit löytävät lomakkeesi hyvin nopeasti, joten se kannattaa samalla suojata bottien roskapostitukselta.

Elementor-lomakkeen asentaminen

 1. Avaa muokattava sivu “Muokkaa Elementorilla”-valinnalla.
 2. Näkymän vasemman laidan sivupalkista löytyvät sivulle pudotettavia elementtejä. Mikäli käytössäsi on Pro-versio, “Pro”-elementit löytyvät heti “Perus”-elementtien alapuolelta. Helpoiten voit kirjoittaa yläreunan hakuvimpaimeen sanan “form”.

  Elementor search for form

 3. Vedä ja pudota “Form”-elementti sivullasi kohtaan “Vedä vimpain tähän”. Pudotettaessa elementti muuntuu luonnosmuotoiseksi lomakkeeksi.

  Elementor contact form draft

 4. Voit valita lisää kenttiä ja muuttaa nykyisiä kenttiä vasemman laidan sivupalkin “Form Fields”-kohdasta. Lisää kenttä painamalla “+ Lisää kohde”.

  Elementor draft form fields

 5. Suojaa ehdottomasti lomakkeesi. Tästä enemmän alla.

Voit katsoa lisää esimerkkejä lomakkeen muokkaamisesta videolta: How to Use Elementor’s Form Builder.

Elementor-lomakkeen vakiona löytyvät suojauskeinot

Voit suojata Elementor Pro:n lomakkeen Pro:sta löytyvillä standardisuojauskeinoilla.

  1. Klikkaa “Form Fields”-osiosta “+ Lisää kohde”. Tämän jälkeen valitse alasvetovalikon pohjalta “Honeypot”.

   Elementor form add field

  2. Itse lomakkeella kenttä muuttuu näkymättömäksi. Muista tallentaa sivu painamalla sivun alareunasta “Päivitä”. Muuta ei tarvita.

Honeypot on yleensä kohtalaisen hyvä suojauskeino. Tämän sivuston lomakkeen testaamiseen kehitetty botti lähetti kuitenkin postia helposti honeypot-toiminnalla suojatun Elementor Pro -lomakkeen kautta. Elementor Pro -lomakkeen standardisuojauskeinoista löytyy lisäksi Googlen Captcha. Sen asentamista ei käsitellä tässä artikkelissa, koska se vaatii rekisteröitymisen Googlen palveluun. Googlella on myös omat vaatimuksensa Captchan käytöstä sekä joissain tapauksissa erillisiä herkkyysasetuksia.

Elementor-lomakkeen suojaaminen tehokkaammin lisäosalla

Helpoin ja tehokkain tapa suojata Elementor Pro:n lomake on käyttää Bot Spam Block -lisäosaa. Lisäosa on kehitetty erityisesti estämään bottien lähettämä roskaposti. Ainoa asetus lisäosalle on lisenssiavain. Muutoin lisäosa toimii kevyesti, tehokkaasti ja automaattisesti ilman turhia asetuksia. Se ei myöskään haittaa lomakkeen varsinaista käyttäjää, koska käyttäjän ei tarvitse ratkoa ylimääräisiä tehtäviä tai arvoituksia.

Elementor ja dxw3 tarjoavat nyt paketin, missä Elementor Pro:n ostaja saa dxw3 Bot Spam Block -lisäosan kaupanpäälle.

Tämä edellyttää, että 1) tilaat Elementor Pro -lisäosan klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

2) Pyydä tämän jälkeen 100% kuponkikoodi joko sähköpostitse info@dx-w3.com tai yhteydenottolomakkeella.

Ja 3) palaa tänne kauppaan lunastamaan lisäosa kuponkikoodilla.