WordPress – usein kysyttyä

Paljonko yksinkertainen WordPress -sivusto maksaa?

Yksinkertaisen WordPress -verkkosivuston saa käyttöönsä pienellä rahalla. Käytännössä tulee hankkia vain: verkkotunnus (esim. esimerkki.fi) ja verkkohotelli (esim. cloudcity.fi). Verkkotunnuksen vuotuinen hinta on 10-20€ ja verkkohotellin perusversion vuotuinen hinta on alle 100€, joten n. 100€/vuosi pääsee alkuun. Itse WordPress -ohjelmisto sekä monet sille asennettavat teemat ja lisäosat ovat ilmaisia.

Paljonko yrityksen WordPress -sivusto maksaa?

Perussivusto toimii hyvin käyntikorttina yritykselle, mutta se ei välttämättä sovellu vaativampaan yrityskäyttöön. Mikäli sivuston ulkoasun ja toiminnallisuuksien osalta yrityksellä on vaatimuksia, sivustolle joudutaan tekemään asiakaskohtaisia muutoksia. Sivusto saattaa myös vaatia enemmän verkkohotellilta. Tällöin sivusto maksaa usein tuhansia euroja riippuen tarvittavista ominaisuuksista. Usein tähän vaikuttaa myös se, kuinka paljon asiakas on valmis itse lisäämään sisältöä. Eräs WordPressin idea on se, että asiakkaan on helppo itse päivittää internet -sivustoansa.

Paljonko verkkokauppa maksaa?

WordPressille on saatavilla ilmainen Woocommerce -lisäosa. Lisäosan ansiosta yrityksen verkkosivustoon voidaan sisällyttää verkkokauppa. Vaikka itse Woocommerce ei maksa mitään, se joudutaan kuitenkin asentamaan käyttökuntoon, mikä vie aikaa. Hyvin yksinkertaisen verkkokaupan saa alle tuhannella eurolla, mutta monimutkaisempi kauppa saattaa maksaa joitakin tuhansia euroja. Verkkokaupan käyttäminen vaatii myös maksupalvelut (esim. Paytrail) ja logistiikan palvelut (esim. Netlux). Näille on olemassa omat lisäosat, joihin liittyy palveluntarjoajien maksut.

Miksi kotisivuni ei näy Googlen etusivun hakutuloksissa?

Googlelta vie oman aikansa löytää sivusto. Tämän jälkeen sivuston näkyvyyteen hakutuloksissa vaikuttaa monta teknistä ja sisällöllistä seikkaa. Sivuston löytymistä ja hakutuloksien parantamista on mahdollista tehdä aktiivisesti, jolloin sivusto löytyy nopeammin ja useammin sekä niin, että se löytyy hakutulosten ensimmäiseltä sivulta. Usein vähintään tekninen hakukoneoptimointi annetaan asiantuntijan (esim. dx-w3.com) tehtäväksi ja sisältöseikkoihin syvennytään joko itse tai se annetaan samalla tavalla asiantuntijan tehtäväksi.

Jos WordPress -sivusto ja Woocommerce -verkkokauppa ovat ilmaisia, mihin koodausta tarvitaan?

Yksinkertaisemman WordPress -sivuston kohdalla on mahdollista käyttää pelkkää ilmaista teemaa sekä jonkin verran ilmaisia lisäosia. Tällöin ongelmat ovat vähäisiä. Liian usein kuitenkin nälkä on kasvanut syödessä ja lisäosia on lisätty aivan liikaa. Tämä aiheuttaa monia ongelmia. Kaikkia lisäosia ei voi yhteensovittaa toistensa kanssa ja aiheutuu konflikteja. Turhan koodin määrä kasvaa ja sivusto hidastuu. Usein ohjenuorana on ollut se, että mikäli lisäosia on enemmän kuin 20, niitä on liikaa. Toisaalta asiantuntija voi koodata toimintoja vain itse välttämättömään tarkoitukseensa ja näin vältetään turha lisäosien käyttö.

Miksi Googlen mukaan sivustoni ei ole käyttäjäystävällinen?

Vaikka on tärkeää, että sivustosi sisältö vastaa juuri asiakkaan etsimää tietoa, Google kiinnittää hakutuloksissaan enemmän huomiota sivuston käytettävyyteen. Sivuston on oltava riittävän nopea ja ulkoasun käyttäjäystävällinen. Google käyttää sivustosi mittaamiseen useita eri teknisiä kriteereitä, jotka vaikuttavat sivustosi näkyvyyteen hakutuloksissa. Mikäli sivustosi ei Googlen raportoinnin mukaan ole käyttäjäystävällinen, anna sen muokkaaminen asiantuntijan (esim. dx-w3.com) tehtäväksi.