Käyttäjäystävällisyys ja tekninen hakukoneoptimointi

Tekninen hakukoneoptimointi kannattaa ottaa huomioon riittävän ajoissa. Tällöin optimoinnista maksettu hinta on kohtuullinen. Neuvon kysyminen ammattilaiselta on sinulle paras hakukoneoptimoinnin opas. Hyvä ja luotettava kumppani neuvoo parhaan ratkaisun ilman erillistä veloitusta. Joskus kannattaa kuitenkin pyytää ammattilaista tekemään puolestasi ratkaisuja, joiden ansiosta hakukonenäkyvyytesi ei kärsi, vaan se paranee ajan myötä.

WordPressin rakenne ja haaste

WordPress -kotisivujen toimintaa ja ulkonäköä on kohtuullisen helppo muuttaa jopa ilmaiseksi valtavan teema- ja lisäosatarjonnan vuoksi. Moni on perustanut sivuston itse valitsemalla liiketoimintaansa soveltuvan teeman. Teemalle on lisätty toimintoja lisäosien avulla. Näin on mahdollista rakentaa omat kotisivut hyvin pienillä kustannuksilla.

Nälkä kuitenkin usein kasvaa syödessä ja lisäosia voi joillain sivustoilla olla kymmenittäin. Koska lisäosat usein pyritään kehittämään monelle käyttäjälle ja ympäristöön sopivaksi, lisäosalla on yleensä mukana koodia, mitä ei käytetä ollenkaan. Usein turhan koodin lataaminen hidastaa sivustoa ja käyttäjäkokemus heikkenee.

Jos sivusto on kehittymässä monimutkaisemmaksi kokonaisuudeksi, kannattaa viimeistään tässä vaiheessa ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Monia lisäosia on mahdollista muokata paremmin sopiviksi käyttötarkoitukseensa. Joskus toimintojen toteuttaminen on kohtuullisen helppoa omalla juuri tarpeen mukaan räätälöidyllä lisäosalla. Näin varmistetaan se, että turhaa koodia on mahdollisimman vähän.

Hakukoneoptimointi ja käyttäjäystävällisyys

Hakukonenäkyvyyden kannalta sivustosi kävijöille tarjoama sisältö on hyvin tärkeää. Sinun tulisi osata ennakoida toivottujen kävijöiden ongelmia, joihin tarjoat vastauksia sivustollasi. Tämä on kuitenkin vain osa hakukonenäkyvyyden määrittävää kokonaisuutta. Sivustosi pitää olla myös käyttäjäystävällinen. Hitaat ja sommittelultaan heikosti toteutetut sivut saavat Googlelta huonon arvosanan. Tämä arvosana taas määrittää osaltaan sen, kuinka usein ja etunenässä sivustoasi näytetään hakutuloksissa.

Käyttäjäystävällisyyden arvosanoiksi Google on määritellyt verkon vitals -perustiedot (Core Web Vitals). Nämä osoittavat sivustosi eri osa-alueiden hyvyyttä. Käyttäjät haluavat käyttää nopeita verkkosivuja jopa hitaalla yhteydellä. Sisällön tulee lisäksi olla oikeankokoista käytössä olevan näytön kokoon nähden. Nappulat ja muut sivuston elementit eivät saa pomppia ympäri näyttöä, kun eri elementit latautuvat eri aikaan, vaan niiden tulisi pysyä paikoillaan ja samankokoisina.

Mikäli sinulla on ongelmia saada sivustoasi läpäisemään Googlen testejä, ota yhteyttä. Tämä on monesti kohtuullisella vaivalla korjattavissa. WordPress -sivusto läpäisee kyllä testit. Älä sorru valitsemaan jotain muuta eksoottista alustaa verkkosivustollesi. Kadut sitä myöhemmin, kun tarvitset uusia ominaisuuksia tai mikäli tämä toinen järjestelmä lakkautetaan. WordPressille on saatavilla ylivoimainen määrä ilmaisia ja maksullisia ominaisuuksia. Kokonaisuutena WordPress -sivusto on varmasti edullisin.

Lähetetty SEO