Internetissä toimivien robottien tai bottien käyttö on yleistynyt entisestään. Hyvin suunniteltu botti kykenee lähettämään uskomattoman määrän viestejä. Botti kykenee avaamaan linkkejä ja täyttämään lomakkeita automaattisesti. Botit ovat kehittyneet kiertämään lomakkeiden lähettämisen estämiseen asetettuja tehtäviä. Verkkosivujen suunnittelussa on otettava huomioon, että sivustolle asetetun lomakkeen kautta on mahdollista lähettää automaattisesti paljon spämmiä.

WordPress ja Contact Form 7

Contact Form 7 on varmasti WordPress -sivustojen yleisin kontaktilomake. Lähes poikkeuksetta WordPress -kotisivuille asetetaan yhteystietosivu, jolla on myös kontaktointilomake. Monesti lomake on teoteutettu nimenomaa Contact Form 7 -lisäosalla. Tällöin ei kuitenkaan aina ajatella, että kun botit löytävät lomakkeen, roskapostin määrä voi olla yllättävänkin suuri. Tärkeät ja aidot ihmisten lähettämät viestit hautautuvat roskapostin sekaan. Mitä kauemmin ongelman annetaan jatkua, negatiiviset seuraukset ovat sen suuremmat.

Estä sivustosi lomakkeen kautta lähetetty spämmäys mahdollisimman pian. Tähän on olemassa monia ratkaisuja. Monet niistä eivät kuitenkaan ole käyttäjäystävällisiä. Pidä aina käyttäjäsi mielessä, jotta et turhaan aseta heille lisää tehtäviä. Lomakkeen käyttämisen tulisi olla helppoa. Älä lisää lomakkeen yhteyteen ylimääräisiä laskutehtäviä tai kuva-arvoituksia. Käyttäjän kannalta parhaat ratkaisut toimivat näkymättömissä taustalla.

Bottispämmin estäminen dxw3 Form Filter -lisäosalla

Yksi vaihtoehto on lisätä sivustollesi hyvin kevyt ja tehokas lisäosa, mikä on kehitetty nimenomaan tätä ongelmaa varten. Lisäosan ansiosta botti ei löydä lomakettasi. Käyttäjä sen sijaan näkee lomakkeen sivustolla normaalisti. Kysy lisää dxw3 Form Filter -lisäosasta.